text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

2244M / 42CrMoS4 er et lavlegert (krom-molybden) seigt karbonstål med middels karboninnhold. Stålet er M-behandlet for å oppnå forbedret bearbeidbarhet. Sammenlignet med 2225M / 25CrMo4, viser 2244M / 42CrMo4 høyere styrke for en viss stangdiameter mens en god kombinasjon av styrke / slagstyrke kan oppnås i grovere dimensjoner. 

Vi har valgt å lagerføre stenger som er herdet for å møte kravene til hardhet og styrke i den (originale) svenske standarden SS 2244. De mekaniske egenskapene tilsvarer eller overgår de som er foreskrevet for stål 42CrMoS4 i SS-EN ISO 683 - 2. I i likhet med 42CrMo4, reduseres det garanterte nivået for flytegrense, flytestyrke og hardhet med økende dimensjon selv om nivåene er fiksert innenfor visse diameterområder. I motsetning til 42CrMo4 i SS-EN ISO 683 - 2, er slagstyrkenivået garantert 27 J eller bedre ved -20 °C. For fullstendig informasjon om de mekaniske egenskapene som gjelder for en gitt stangdimensjon, se vår stålvalgguide eller databladet for 2244M / 42CrMo4. 

I vårt lagersortiment for 2244M er stenger med diameter > 20 mm for det meste skalldreie, men noen grovere dimensjoner er varmvalset. Mindre dimensjoner 10 - 20 mm er kaldtrukket og dekkes deretter av standarden SS-EN 10277 - 5 hvor de aktuelle designene er "+ QT" (herdet) og "+ C" (kaldt trukket). Diametertoleransen for kaldtrukket stang er h10 (ISO 286 - 2). 

Sveising av 2244M anbefales normalt ikke. Stålet kan riktignok sveises, men må da forvarmes til høy temperatur og deler bør helst herdes igjen og herdes etter sveising. Maskinering av herdet stål anses generelt som tungvint, men M-behandlingen av 2244M letter betraktelig i denne forbindelse. 

Dersom påføringen krever en slitesterk overflate er 2244M godt egnet for induksjonsherding og nitrering. Produktene i denne produktgruppen er en del av Tibnor Low CO2 Assortment. Les mer om Tibnor Low CO2 Sortiment.

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.