text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

2541M / 34CrNiMo6 er et lavlegert (krom-nikkel-molybden) seigt karbonstål med middels karboninnhold. Stålet er stort sett M-behandlet for å oppnå forbedret bearbeidbarhet. Sammenlignet med CrMo-herdende stål, viser 2541M / 34CrNiMo6 høyere styrke for en viss stangdiameter mens en meget god kombinasjon av styrke / slagstyrke kan oppnås i grovere dimensjoner. 

Vi har valgt å lagerføre stenger som er herdet for å møte kravene til hardhet og styrke i den svenske standarden SS 2541. For dimensjoner opp til 100 mm er styrke og hardhet lavere enn for stål 34CrNiMo6 i SS-EN ISO 683 - 2 men for > 100 mm er disse egenskapene likeverdige eller bedre. I likhet med 34CrNiMo6 avtar det garanterte nivået av flytestyrke, brytegrensen og hardhet med økende dimensjon selv om nivåene er fiksert innenfor spesifiserte diameterområder. I motsetning til 34CrNiMo6 i SS-EN ISO 683 - 2 garanterer slagstyrkenivået på 27 J eller bedre ved -20 °C. For fullstendig informasjon om de mekaniske egenskapene som gjelder for en gitt stangdimensjon, se vår stålvalgguide eller databladet for 2541M / 34CrNiMo6. 

I vårt oppbevaringsprogram for 2541M er stenger med diameter > 20 mm skalldreie mens mindre dimensjoner 10 - 20 mm er kaldtrukket og deretter dekket av standarden SS-EN 10277 - 5 hvor de aktuelle designene er "+ QT" (herdet) og "+ C" (kaldt trukket). Diametertoleransen for kaldtrukket stang er h10 (ISO 286 - 2). 

Sveising av 2541M anbefales normalt ikke. Selv om stålet kan sveises, er prosedyren både komplisert og tidkrevende, mens deler helst bør herdes på nytt og herdes etter sveising. Maskinering av herdet stål anses generelt som vanskelig, men M-behandlingen av 2541M letter betraktelig i denne forbindelse. 

Dersom påføringen krever en slitesterk overflate er 2541M godt egnet for induksjonsherding og nitrering. Produktene i denne produktgruppen er en del av Tibnor Low CO2 Assortment. Les mer om Tibnor Low CO2 Sortiment.

Produkt detaljer
Rask bestilling
Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Leveransealternativer
Valgt dato Dellevering mulig


Logg inn

Jeg har glemt mitt passord

Det gleder oss at du vil bli kunde hos Tibnor. For at du som bedriftskunde skal kunne handle hos oss må du søke om et kundenummer

Søk om kundekonto hos Tibnor

*Merk deg at Tibnor kun selger til bedriftskunder, dessverre ikke til privatpersoner. Søknader uten et organisasjonsnummer kommer ikke til å behandles.