text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformasjon

520M er et M-Steel®, og blir kalt dette fordi gjennom kalsiumbehandling under smelting, oppnås forbedret bearbeidbarhet uten å skade styrke, seighet eller sveisbarhet. Stålet er mikrolegeret via en liten tilsetning av vanadium.  

I forhold til kjemisk analyse ligner 520M på S355J2 som er standardisert i SS-EN 10025-2 og som de (utgåtte) SS- betegnelsene er 2172 og 2174. 520M har midlertidig en høyere flytestyrke takket være vanadiumtilsetningen. Charpy-V slagfasthet svarer til eller er bedre enn S355J2 (27 Joule eller bedre ved -20 °C og for mindre diameter -40°C). Retthetstoleransen for alminnelige rette stenger er bedre enn 0, 004 ganger stanglengden.  

520M har god sveisbarhet med et karbonekvivalent mellom 0,45 og 0,54% avhengig av diameter. Sveising uten forvarming er normalt mulig med mindre dele. Bearbeidbarheten er utmerket, spesielt sammenligning med S355J2. 

Hvis applikasjonen krever at delen har en slitesterk overflate, reagerer 520M godt på både herding og nitrering. Videre kan dens styrke økes via varmebehandling og herding, forutsatt at avkjøling under herding er rask nok (fortrinnsvis i vann eller polymer- slukkemiddel). 

Produkt detaljer
Lukk Bearbeidingsalternativer

Velg kappetype

Note: Pris for kapping og overflatebehandling vil bli lagt til i handlekurven
Lukk Leveransealternativer
Dagens dato Valgt leveringsdato Tilgjengelig leveringsdato