Armering og byggstål

Bredt utvalg av armeringsstål, armeringsnett og konstruksjonsstål

 

Det er praktisk og enkelt med en leverandør som dekker hele behovet for forsterkning og som samtidig blir en verdifull partner for materialforedling, lager og distribusjon. Tibnor har det mest komplette sortimentet av forsterkning i markedet. Det inkluderer alle typer konstruksjon. Vi har også alt armeringsutstyret du trenger. Ved å velge en løsning der vi leverer produksjonstilpasset forsterkning til deg, vil konstruksjonen din bli mer effektiv. Kontakt våre forsterkende spesialister allerede på designstadiet, så hjelper vi deg med å lage den mest kostnadseffektive løsningen for prosjektet ditt.

Produktionsanpassning armering

Tilpasses etter dine behov

Tibnor tilbyr bearbeiding av armeringsstål på de fleste tenkelige måter.

Les mer

Produktion

Om nødvendig kan Tibnor levere godkjente, prefabrikkerte armeringselementer produsert i våre skreddersydde verksteder. Stangen eller ledningen er lengdesnittet og bøyd i samsvar med designtegningene, og de maskinerte elementene blir levert direkte til byggeplassen. I tillegg har vi muligheten til å levere komplette og ferdige armeringsmoduler, for eksempel til søyler eller bjelker. Hvis denne typen maskinering kan utføres innendørs i stedet for på stedet, oppnås åpenbart fordeler med både kvalitet og sikkerhet.

Linköping

Tjenester:

  • Skjæring

  • Bøying

  • Sveising

Digitala tjänster

Forenkle hverdagen

Det skal være enkelt å være kunde hos Tibnor. Med en rekke digitale tjenester gir vi deg derfor muligheten til å lage de rutinene som passer best for deg og din virksomhet.

Les mer

E-handel

Tibnors e-handelsløsninger forenkler og effektiviserer både administrasjon og logistikk. Fordelene er mange:

  • Du sparer tid: mindre dokumenthåndtering, muligheten til å svare direkte og kortere ledetider.
  • Du kan føle deg trygg: ordrer og samtaler blir registrert direkte i vårt forretningssystem og du får en automatisk bekreftelse. Feilkildene reduseres og mengden manuelt arbeid og kommunikasjonstrinn reduseres.
  • Du frigjør tid til noe annet: maskinoperatørene dine kan, hvis du ønsker det, søke etter materiale selv og sjekke tilgjengeligheten.

Tibnors sortiment av armeringsprodukter og byggstål

Tibnor lagerfører armering i form av rett stang som oppfyller kravene til den svenske standarden SS 212540 som er basert på NS-EN 10080 – førstnevnte er en relativt ny standard som ble lansert i 2011 og revidert i 2014. Stålkvaliteten er K500 C-T som også kan brukes i prosjekter der kvalitetene K500 AB eller K500 B foreskrives. Prefikset «K» indikerer kamstål, mens 500 henviser til minste flytegrense i N/mm2. Suffikset «C» innebærer at forholdet mellom brudd- og flytegrense skal ligge i intervallet 1,1-1,35 samtidig som minste forlengelse er over 7,5 %.

Bokstaven «T» i navnet henviser til at stålet er varmebehandlet i produksjonslinjen. Den vanligste prosessen for dette er «Tempcore» der stålet etter valsing passerer en kjøleskuff og utsettes for rask avkjøling i vann slik at det herdes. Når det forlater skuffen anløper det med den resterende varmen i materialet. På denne måten kan en relativt høy flytegrense for K500 C-T-stålet oppnås på en kostnadseffektiv måte til tross for at baseanalysen er tynn.

For bruksområder i et krevende miljø, for eksempel der betongen utsettes for saltvann, bør det vurderes bruk av armering i rustfritt stål. For smidig armering av betonggulv eller etasjeplan, er armering på rull et godt alternativ. Disse rullene består av armeringsstål i tilpasset lengde som bindes sammen, og bindetrådene tvinnes deretter sammen til riktig avstand mellom jernene slik at de kan rulles på plass med store tidsbesparelser som resultat. Bedre ergonomi for arbeiderne er ytterligere en bonus. Tibnor kan på forespørsel også tilby armering på rull for brooverbygg som oppfyller kravene i Svensk Bronorm fra 2002. 

Kjøp online

Nett produseres ved motstandssveising av klipte lengder av varm- eller kaldprofilert armeringsstål i sveiseautomater. Stålet i nettproduktene som lagerføres av Tibnor oppfyller kravene til typene NK500 AB-W og NP500 AB-W i henhold til SS 212540. Suffikset «AB-W» innebærer at stangen er kaldtrukket slik at forholdet mellom brudd- og flytegrense er minst 1,08 og bruddforlengelsen er over 3 %. «NK»-versjonen har kammer, mens betegnelsen «NP» står for fordypninger.

Nett brukes ved armering av gulv, etasjeplan og vegger. Dette gir store fordeler i forhold til løs armering, som for eksempel enklere utlegging og posisjonering, ferdige avstander mellom individuelle elementer og mindre behov for binding. I tillegg til armingsegenskapene, fungerer armeringsnett også som en brems for eventuelle krympesprekker, spesielt når betongen legges på bakken.
Tibnor tilbyr to typer armeringsnett: Standard og såkalt fingerskjøtet. I standardnett stikker ikke de horisontale jernene i større grad utenfor de vertikale i nettkanten. Den separate rutedimensjonen er 150 eller 200 mm.  I fingerskjøtede nett stikker derimot jernene ut på en side både på de liggende og stående jernene. Utstikket er større på den ene siden enn på den andre. De separate rutedimensjonene i fingerskjøtet nett er 100/500 mm, og de utstikkende «fingerlengdene» er maks. femti ganger trådtykkelsen.

Et stort problem med standardnett er at armeringens tykkelse ved overlappinger mellom ulike seksjoner noen ganger blir så stor at det er vanskelig å få på plass den armeringen som kreves. Dette blir spesielt problematisk hvis betongavsnittet er tynt, hvis det skal brukes dobbel armering eller hvis nettet skal kombineres med individuelle stenger. Med fingerskjøtet armering forsvinner problemet ettersom de individuelle nettseksjonene overlappes ved «fingrene» og høyden blir maks, to tråddiametre. Andre fordeler er at et tettere nett er tilstrekkelig forsterket slik at anleggsarbeiderne skal kunne stå på det, og den effektive høyden stemmer bedre overens med armeringsberegningene. Dessuten er det fingerskjøtede nettets vekt for en gitt overflate 5-10 % lavere enn standardnettets vekt. Både standardnett og fingerskjøtet nett kan bestilles i spesialformat, og moduler som krever bøying, klipping og sveising produseres i våre spesialverksteder. Slike prefabrikerte elementer og moduler kan ofte legges direkte i konstruksjonen uten ytterligere modifisering.

Kontakt oss

Ancon mekanisk armeringsskjøt, konisk gjenget, forsterker konstruksjonen, reduserer spillmateriale, opprettholder fastheten i skjøten og er uavhengig av betongens kvalitet. Reduserer materialkostnadene ettersom det brukes færre stenger. Stor fordel ved bruk der det blir trangt med en armering med overlappende skjøt, eliminerer overlappende skjøter i områder med høy belastning, høyere skyvebelastningskapasitet for søyler og forbedrer den lavsykliske fastheten ved materialtretthet. Vi har også avstandsstykker og overkantstøtte som brukes for å plassere armeringen riktig i betongen.

Kjøp online

Tibnor tilbyr to komplette autovernsystemer. Vårt utvalg er profilene  Mini-W og Kohlswa som dekker ulike bruksområder. Profilene brukes innen industrien som beskyttelse for maskiner, vegger, søyler, tanker og fasader, samt avgrensning til gangveier og beplantning. Ett annet stort bruksområde er P-hus og parkeringsplasser. Kohlswa-profilen er også godkjent som autovern på veier. De nevnte profilene kan leveres omgående fra vårt lager. Vi kan også levere Europa-profil (W-profil) med leveringstid fra våre leverandører. 

Kontakt oss