text.skipToContent text.skipToNavigation
Handle online

Galfan ZA255

Handle Galfan ZA255 direkte i vår kundeportal

Se vårt sortiment

Nå lagerfører vi Galfan fra SSAB 

Forbedret formbarhet og bestandighet mot korrosjon  

Galfan (ZA) er et belegg av en sink-aluminiumlegering som gir bedre korrosjonsbeskyttelse og bedre formingsegenskaper enn tradisjonelt sinkbelegg. Nå lagerfører vi Galfan fra SSAB. Gjør som mange andre allerede har gjort – oppgrader fra Aluzink til Galfan.  

Galfans gode korrosjonsbeskyttelse gjør produktet til et godt alternativ til Aluzink og sink-magnesiumbelegg. Man kan også erstatte tradisjonelt sinkbelegg med et tynnere Galfan-belegg, noe som gir både bedre sveisbarhet og bedre formingsegenskaper. 

Beleggets gode formbarhet i kombinasjon med stål med dyppressingsegenskaper innebærer at man kan bruke Galfan til detaljer som ellers krever en ubelagt pressplate som korrosjonsbeskyttes gjennom el-forsinking eller maling.  

Galfan-belegget karakteriseres av dets lyse metalliske overflate med svakt cellemønster. Belegget består av 95 % Zn og 5 % Al, noe som skaper en lamellær beleggstruktur og gjør det til et bøyelig belegg som passer godt til avansert dyptrekking.  

Bærende deler til solcelleanlegg, tilhengere til biler, kornsiloer, slangeklemmer, skap til ulike typer elektronikk, bygg og hvitevarer er eksempler på bruksområder der man bruker Galfan for dets gode korrosjonsegenskaper. 

I bilindustrien brukes Galfan for eksempel i applikasjoner som krever avansert forming, som for eksempel motorhus til vindusviskere, kollisjonsputer og oljefiltre. 

Galfan er et godt alternativ til tradisjonelt sinkbelegg, Aluzink, ZnMg-belegg, elforsinket belegg og stykkevis forsinking. 

Belegget, som inneholder 95 % sink og 5 % aluminium, gir en korrosjonsbestandighet som er overlegent galvanisert stål.  

Galfans suverene korrosjonsbestandighet kan fordoble tiden til rødrust oppstår sammenlignet med galvanisert stål. 

Aluminiumsinnholdet på 5 % gjør at belegget er svært formbart takket være den lamellære mikrostrukturen, noe som gir mulighet for avansert forming. 

Man kan male på Galfan, og man bruker da det samme malesystemet som for varmforsinkede plater. 

Beleggets høye innhold av sink gir god korrosjonsbeskyttelse av klippekanter og riper i overflaten, takket være de gode selvhelende egenskapene. 

Delta på webinar om Galfan

Delta på webinar om Galfan, enten live eller on-demand. Påmelding via SSAB's hjemmeside.

Meld deg på!

Gjør som mange andre allerede har gjort – oppgrader fra Aluzink til Galfan

Kontakt oss i dag

Vi på Tibnor drives av å utgjøre en forskjell for våre kunder. Sammen gjør vi den nordiske industrien sterkere. Hva kan vi gjøre for deg?

Kontakt oss!